OS en PS Tokyo 2020 uitgesteld

Dit bericht is vanmiddag naar alle statussporters verstuurd. Ook de topsport stakeholders (TD’s, CTO-medewerkers, overige betrokkenen) hebben dit bericht doorgestuurd gekregen.

Het is je vast niet ontgaan; zojuist heeft het IOC officieel bekendgemaakt de Olympische en Paralympische Spelen uit te stellen naar een datum na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021.

 Dit besluit heeft veel impact op de hele sportwereld en met name op de Olympische en Paralympische sporters van TeamNL. We weten hoe lang je met volle inzet hebt toegewerkt naar de datum van jouw wedstrijd(en) in Tokio en dat die voorbereiding nu abrupt tot stilstand komt. Dat is ontzettend moeilijk. Zeker omdat er nog geen nieuwe concrete datum is en omdat de verregaande maatregelen die op dit moment in Nederland gelden het jou moeilijk, zo niet onmogelijk, maken te doen wat je zo graag doet. 

 We vertrouwen op je geduld totdat wij alle informatie hebben vanuit het IOC en IPC. Ook wij hebben op dit moment geen antwoord op heel veel logische vragen. Het IOC heeft deze beslissing versneld genomen, nadat het afgelopen zondag zei pas over vier weken duidelijkheid te hebben. Die duidelijkheid is er helaas nog niet op alle fronten. Natuurlijk zullen we jullie, zodra dat kan, direct informeren over data, kwalificatietrajecten en de situatie in Tokio. Zodra we weten wanneer de Spelen plaatsvinden, gaan we samen met jouw bond en CTO direct aan de slag met het organiseren van een optimaal voorbereidingstraject voor iedere TeamNL-sporter.

 Uiteraard staan we ook nu voor je klaar als je daar behoefte aan hebt. Dat kan via je begeleidingsstaf, bond, CTO, NTC of via athleteservices@nocnsf.nl.